Nieuw bij Wildlife Design: opgezette vogels

Heeft u onze nieuwe collectie opgezette vogels al gezien? Een opgezette blauwe barnardparkiet, een opgezette blauwvoorhoofd amazone papegaai en opgezette koningsparkieten hebben de collectie van Wildlife Design uitgebreid! De opgezette vogels zijn een echt pronkstuk in uw interieur. Wij zijn fan van deze kleurrijke accessoires.   Goed om te weten: alle vogels in onze webshop zijn aan een natuurlijke dood gestorven en we verkopen geen beschermde diersoorten. Ook onder onze opgezette vogels bevinden zich dus geen beschermde soorten. Nadat deze vogels zijn gestorven, heeft een preparateur ze zo natuurlijk mogelijk weten te conserveren. Zo kunt u nog jarenlang genieten van deze prachtige vogels!  

Een opgezette vogel is een echte blikvanger in uw interieur. Toch zijn de vogels in onze collectie niet erg groot van stuk. Dat maakt het extra gemakkelijk om een mooi plekje te vinden voor de vogel. Waar de opgezette dierenkoppen flink wat ruimte op een muur in beslag nemen, kunnen de opgezette vogels ook in een kast worden geplaatst.

Vogels in het interieur

Vogels zien we al langere tijd met enige regelmaat terug in onze interieurs. Opgezette vogels worden nu steeds populairder, maar een behang met vogelprint zagen we een aantal jaar geleden ook vaak voorbij komen. Vogels, veren en leuke prints: alles kan! Wat dacht u bijvoorbeeld van ingelijste veren? Door een veer in een glazen lijstje te plaatsen heeft u een uniek schilderijtje. Combineer het met een opgezette vogel op een dressoir voor een chique uitstraling.  

Bron beeld: Pinterest

Opgezette vogels in uw woonkamer?

Opgezette dieren, zoals vogels, zijn niet meer weg te denken uit het interieur. De laatste jaren maken steeds meer ontwerpers gebruik van taxidermie in hun ontwerpen. Omdat ieder dier volledig uniek is, geeft het uw interieur iets bijzonders. Het onderscheiden is vandaag de dag steeds belangrijker. Iedereen volgt de trends en gaat veelal naar dezelfde winkels. Met een uniek item kunt u zich dus nog echt onderscheiden van anderen. Onze opgezette vogels lenen zich daar bijvoorbeeld perfect voor. Bij Wildlife Design stellen we een collectie samen die niet alleen tijdloos is, maar ook stijlvol. We letten op de kleuren van het seizoen en zorgen dat onze collectie aansluit op de laatste trends. Zo vindt u bij ons koeienhuiden in natuurlijke kleuren en opgezette vogels die een mooi kleuraccent in uw woning aan kunnen brengen.  

Bron beeld: Pinterest

De geschiedenis van taxidermie in het interieur

Het klinkt misschien als iets wat vrij nieuw is, maar het gebruik van opgezette dieren als accessoire is dat niet. In de Victoriaanse periode werden veel opgezette dieren gebruikt in het interieur. Het behouden van dierenhuiden gaat zelfs al terug tot de Egyptenaren. Taxidermie is dus een eeuwenoude kunst die tijdloos is. De oudste publicatie over het behouden en opzetten van vogels stamt uit 1748. Pioniers op het gebied van taxidermie beschreven uitgebreid hoe een vogel opgezet kon worden. In de late 19e eeuw werden opgezette dieren verkleed of weergegeven als mensen. Walter Potter is daar een bekend voorbeeld van. Hij opende zelfs een museum met opgezette dieren, die allemaal menselijke activiteiten aan het beoefenen waren.

Opgezette vogels

De opgezette vogels zijn mooi in het interieur vanwege hun felle kleuren. In een rustig interieur kunnen deze vogels nét dat beetje kleur verzorgen dat het interieur nodig heeft.

De waardering van wildlifedesign.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 252 reviews.
×

Whatsapp met ons!

×