Waarom zijn dierenhuiden zo populair in onze interieurs?

Dierenhuiden en dierenvachten zijn mateloos populair. Er is bijna geen enkele woning te vinden die geen vloerkleed of plaid heeft liggen dat gemaakt is van een dierenhuid. Ook in andere accessoires zoals krukjes, kussens en wanddecoratie zijn dierenhuiden terug te vinden.

 

Maar nog niet zo heel lang geleden waren dierenhuiden helemaal niet zo populair. De afgelopen jaren heeft er echter een bijzondere verschuiving plaatsgevonden in de wereld van interieurstyling. Van schapenvachten met een hoog aaigehalte tot stoere vloerkleden van koeienhuid: dierenhuiden vormen ineens een stijlvol statement dat luxueus oogt.

Waar komt de dierenhuid trend vandaan?

In de afgelopen tien jaar heeft er een transitie plaatsgevonden op het gebied van interieur. De traditionelere, landelijke look heeft in steeds meer woonkamers ruimte moeten maken voor Scandinavische invloeden. Deze meer minimalistische look is tot op de dag van vandaag mateloos populair en hip.

 

Kenmerkend voor de Scandinavische look zijn ruw, onbewerkt hout, neutrale kleuren, natuurlijke afwerkingen en veel organische accessoires. Dat gaat natuurlijk perfect samen met de trend van dierenhuiden.

 

 

Schapenvachten worden bijvoorbeeld veel gebruikt als vloerkleed, maar misschien zien we ze nog wel vaker terug op de bank op stoel. Daar worden ze nonchalant overeen gegooid en geven ze het meubilair meteen het ultieme Scandi-gevoel. Als ze aan het voeteneind liggen of half over de bank of stoel wordt er niet maximaal op gezeten. Hierdoor blijven de vachtjes lekker pluche en zacht. Zijn mensen van plan om dagelijks op de vacht zelf te zitten, dan bevelen we bij Wildlife Design altijd de kortharige dierenhuiden aan.

 

In tegenstelling tot de schapenvachten zien we koeienhuiden en springbokhuiden wél vooral op de vloer. Op zich zijn de huiden van deze dieren niet typisch Scandinavisch, maar ze gevel wel de typische warme en luxe toevoeging die een minimalistisch interieur goed kan gebruiken.

 

Bijkomend voordeel van de dierenhuiden is dat ze goed samengaan met kinderen in huis. De natuurlijke eigenschappen van een dierenhuid stoten vuil en vlekken beter af dan veel andere -niet natuurlijke- tapijten.

 

 

De komst van social media zoals Instagram en Pinterest zorgen ervoor dat iedereen tegenwoordig een beetje interieurstylist is. Vanuit uw eigen luie stoel of bank kunt u binnenkijken bij huizen van over de hele wereld. Dit heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen minder bang zijn om vrijuit te combineren met dierenhuiden en dierenvachten.

Is het gebruik van dierenhuiden wel milieuvriendelijk?

De herkomst van dierenhuiden is voor veel mensen van groot belang. Dat begrijpen we bij Wildlife Design. Sterker nog: wij vinden de herkomst van de huiden het belangrijkst.

 

Op ethisch vlak letten we er dus altijd op dat de dierenhuid een bijproduct zijn. Dieren worden dus niet geslacht vanwege hun vacht. Ook wordt er op een milieuvriendelijke wijze gelooid. Ook zullen er nooit dierenhuiden bij Wildlife Design verkrijgbaar zijn van dieren die beschermd of bedreigd zijn.

De waardering van wildlifedesign.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 251 reviews.
×

Whatsapp met ons!

×